+31 (0)20 31 21 600 info@vanbaveladvocaten.nl
NL / EN
Verdenking van fraude?

U wordt verdacht van fraude, wat nu?

De FIOD, het Openbaar Ministerie of andere opsporingsautoriteiten kunnen onderzoek doen naar fraude. Fraude is een verzamelnaam voor diverse strafbare gedragingen. Van Bavel Advocaten heeft zeer veel ervaring in de behandeling van diverse complexe fraudezaken.

Onze expertises op het gebied van de fraude

Fraudezaken

Fraude is een verzamelnaam voor diverse strafbare gedragingen, zoals bijvoorbeeld: oplichting, verduistering, valsheid in geschrift, heling, witwassen, woonfraude, strafbaar gebruik van voorwetenschap (insider trading), milieucriminaliteit, belastingfraude, skimming, computerhacking, faillissementsfraude (bedrieglijke bankbreuk), omkoping, merkvervalsing, jaarrekeningen-fraude, etc.

Onderzoeken naar fraude door de politie, de FIOD, het Openbaar Ministerie of andere opsporingsautoriteiten kunnen dus een veelheid aan delicten inhouden.

Van Bavel Advocaten heeft zeer veel ervaring in de behandeling van diverse complexe fraudezaken.

Wat kan Van Bavel Advocaten voor u betekenen?

Misschien zou u wel willen weten wat een advocaat voor u kan betekenen in een fraudezaak. De advocaten van Van Bavel Advocaten hebben zeer ruime ervaring in het verlenen van gespecialiseerde rechtsbijstand in fraudezaken. Onze advocaten hebben ruime ervaring op het gebied van het geven van verhoorbijstand, het verlenen van bijstand tijdens een inval, het voeren van overleg met het openbaar ministerie over de wijze van afdoening van de zaak, alsmede het verlenen van bijstand ter terechtzitting in eerste aanleg en hoger beroep. Ook hebben de advocaten van Van Bavel Advocaten ruime ervaring in het adviseren van cliënten om verdenkingen te voorkomen.

Wordt u in verband gebracht met fraude, dan kunnen wij u in alle voorkomende fases van het proces bijstaan. Het is in iedere situatie van groot belang dat u zo snel mogelijk contact opneemt met een advocaat die u kan adviseren over uw rechten, plichten en de risico’s die bepaalde handelingen met zich meebrengen.

Wordt u verhoord in een fraudezaak?

Mocht u worden uitgenodigd voor een verhoor, dan is het belangrijk dat u voorafgaand aan dat verhoor met een van onze advocaten spreekt. Zij zullen uitgebreid met u spreken over de situatie waarover u gehoord wordt om zo samen met u de te hanteren strategie vanaf het begin te kunnen bepalen. Ook zal aan u uitgelegd worden hoe een verhoorsituatie er uitziet en welk soort vragen aan u gesteld zullen worden. Waar nodig zullen onze advocaten een verhoorsituatie met u oefenen. Als verdachte heeft u het recht op bijstand van een advocaat tijdens het verhoor, onze advocaten kunnen ook met u meegaan naar het verhoor. Op onze pagina ‘verhoor’ leest u over uw rechten en plichten en krijgt u een aantal belangrijke aanwijzingen voor het beantwoorden van de aan u gestelde vragen.

Al de FIOD of de politie bij u of uw bedrijf voor de deur staat is het van het grootste belang dat u direct met een van onze advocaten belt. Zij zullen zo snel mogelijk naar u toe komen om erop toe te zien dat een doorzoeking op de juiste wijze verloopt. Op onze pagina ‘FIOD inval’ vindt u tips over hoe u kunt handelen bij een bezoek van een opsporingsinstantie.

Als uw zaak uiteindelijk op een zitting gepland wordt is het ook verstandig om contact met ons op te nemen. Wij zullen uitgebreid met u bespreken hoe het er tijdens een zitting aan toe gaat en wat er van u verwacht wordt. Tevens zullen wij de feiten en uw persoonlijke omstandigheden uitgebreid met u doornemen om zo de beste verdedigingsstrategie te kunnen bepalen en uiteindelijk een perfect pleidooi te kunnen voorbereiden.

Echter, bent u als verdachte aangemerkt maar is er nog geen zittingsdatum bekend? Ook dan is het van groot belang om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een van onze advocaten. Wij hebben jarenlange ervaring in het voeren van overleg met het openbaar ministerie over de wijze van afdoen van uw zaak. Immers, het voorkomen van een zitting is vrijwel altijd in uw belang.

Direct hulp nodig?

Wilt u een toelichting van wat u hier leest? Een telefoontje is zo gepleegd. Of laat uw e-mailadres achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


Algemene telefoonnummer:
+31 (0)20 31 21 600
Buiten kantooruren of spoed:Recente blog posts over de 'Fraude'

26-07-2019

Het hoogste bedrag aan verdachte transacties ooit!

financiële instelling FIU fraude
Geschreven door: Evelien de Witte
16-07-2019

Extra werklast voor financiele instellingen door checklist corruptie

corruptie Egmont Group financiële instelling
Geschreven door: Evelien de Witte
10-07-2019

Plan van Aanpak Witwassen

corruptie fraude trust
Geschreven door: Philine America
03-06-2019

Welkom mr De Witte!

economische strafzaken Evelien de Witte fraudepraktijk
Geschreven door: Philine America
23-03-2018

Onze nieuwe aanwinst!

compliance financieel-economisch strafrecht fraude
Geschreven door: Philine America