+31 (0)20 31 21 600 info@vanbaveladvocaten.nl
NL / EN

Ondernemingen

Ook bedrijven kunnen onderwerp zijn van een strafrechtelijk onderzoek. Niet alleen particulieren maar ook ondernemingen kunnen als pleger van een strafbaar feit worden aangemerkt.

Een bedrijf kan bijvoorbeeld verdacht worden van fraude. Een rechtspersoon kan worden aangemerkt als dader van een strafbaar feit indien de gedraging redelijkerwijs aan die rechtspersoon kan worden toegerekend. Een belangrijk criterium daarbij is of de gedraging heeft plaatsgevonden 'in de sfeer van de rechtspersoon'.

Van Bavel Advocaten staat ondernemingen bij die als verdachte worden aangemerkt of in aanraking komen met toezicht of handhaving door de overheid. Ook als uw onderneming slachtoffer is geworden van een strafbaar feit en u voorgelicht wilt worden over uw rechten bent u bij ons aan het goede adres.

Het kan zo zijn dat uw onderneming bezoek heeft gehad van een overheidsinstantie of dat u dit verwacht. De impact van een bezoek van toezichthouders of een opsporingsinstantie zoals de FIOD is groot. Voor uw medewerkers, voor het verloop van uw bedrijfsvoering en voor uw reputatie. Dat begrijpen wij als geen ander. Indien er een inval plaatsvindt doet u er verstand aan direct contact met ons op te nemen voor advies. Ook indien u een verzoek tot het uitleveren van informatie ontvangt kunnen wij u van advies en bijstand voorzien.

Het is van belang in een zo vroeg mogelijk stadium contact op te nemen met Van Bavel Advocaten. Zo kunnen wij samen met u tijdig de procespositie en een eventuele strategie bepalen en zo nodig eigen onderzoek verrichten of de officier van justitie of rechter vragen dat onderzoek te laten uitvoeren.

Vanzelfsprekend staan wij u ook bij als de onderneming een strafbeschikking of dagvaarding ontvangt en een vertegenwoordiger ter zitting moet verschijnen omdat het openbaar ministerie de onderneming verdenkt van een strafbaar feit.

Direct hulp nodig?

Wilt u een toelichting van wat u hier leest? Een telefoontje is zo gepleegd. Of laat uw e-mailadres achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


Algemene telefoonnummer:
+31 (0)20 31 21 600
Buiten kantooruren of spoed: