+31 (0)20 31 21 600 info@vanbaveladvocaten.nl
NL / EN

Particulieren

Het strafrecht is soms dichterbij dan u denkt. U hoeft geen directe banden met de onderwereld te hebben om ermee van doen te krijgen. Het strafrecht gaat vaak over misdrijven, maar het strafrecht gaat eveneens over overtredingen. Een goede verdediging is over het algemeen van belang.

 

Van Bavel Advocaten staat particulieren bij die geconfronteerd worden met de verdenking van een strafbaar feit of met toezicht door een overheidsinstantie.

Als u door justitie als verdachte wordt aangemerkt of als getuige gehoord gaat worden kunnen wij u bijstaan. Ook als u slachtoffer bent van een strafbaar feit en u voorgelicht wilt worden over uw rechten bent u bij ons aan het goede adres.

U kunt contact met ons opnemen als u een dagvaarding of een strafbeschikking heeft ontvangen. Wij zullen het dossier opvragen en u goed voorbereiden op de zitting of het OM-hoorgesprek. Wij gaan uiteraard mee om namens u verweer te voeren.

Maar ook in een eerder stadium, als er nog geen concrete vervolging plaatsvindt, bent u bij ons aan het goede adres. Ook als u wordt uitgenodigd voor een verhoor door de politie of de FIOD als verdachte of getuige is het van groot belang dat u contact opneemt met een advocaat. Wij kunnen dan met u uw positie bespreken en u voorbereiden op het verhoor. In veel gevallen mogen wij u ook bijstaan tijdens het verhoor. Indien u wordt opgeroepen om als getuige bij een rechter een verklaring af te leggen geldt hetzelfde, ook dan kunnen wij u helpen bij de voorbereidingen voor het verhoor. Ook als u een vordering tot het afgeven van bepaalde informatie hebt ontvangen van bijvoorbeeld de politie of de FIOD is het belangrijk om contact op te nemen om de gevolgen van het wel of niet voldoen aan die vordering te bespreken.

Direct hulp nodig?

Wilt u een toelichting van wat u hier leest? Een telefoontje is zo gepleegd. Of laat uw e-mailadres achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


Algemene telefoonnummer:
+31 (0)20 31 21 600
Buiten kantooruren of spoed: