Zwartspaarders onder de loep

Steeds minder vermogen in het buitenland staat veilig. De laatste paar jaar heeft de Belastingdienst transacties met buitenlandse betaalkaarten onderzocht. Met name de kaarten waarmee bijzonder veel en grote betalingen werden gedaan, werden nader bekeken. De Belastingdienst is uiteraard in de hoofdzaak geïnteresseerd in de identiteit van de kaarthouder en de herkomst van het vermogen.

Een groot aantal personen heeft al een vragenbrief ontvangen van de Belastingdienst. Daarnaast heeft de FIOD deze week invallen gedaan bij Nederlanders die mogelijk niet aan de fiscus opgegeven vermogen in het buitenland hebben.

Mocht u advies willen ontvangen over vermogen in het buitenland, een vragenbrief van de Belastingdienst of een inval, neem dan gerust contact op met Van Bavel Advocaten.

Vorig artikel

OM wil meer accountants en notarissen naar de tuchtrechter sturen

Volgend artikel

Teleurstellende uitspraak Hoge Raad in tipgeverszaak

De strafrechtadvocaten van Van Bavel Advocaten schrijven over de ontwikkelingen binnen de rechtspraak en wet- en regelgeving op het gebied van business crime: persoonlijke verslagen, opinies, en beschouwingen, adviezen en feitelijke verhandelingen.

Van Bavel Advocaten

  • Topprofessionals in fraude- en fiscale zaken
  • Specialisten in financieel- en economisch strafrecht
  • Door nichekantoor lage kosten en persoonlijke band met advocaat
  • 24 uur per dag bereikbaar, ook buiten kantooruren of bij spoed
Lees meer over Van Bavel Advocaten