Terug op het oude nest

Nog wat onwennig stapte ik maandagmorgen op de fiets naar het Concertgebouwplein. Een nieuwe uitdaging, op een – voor mij – nieuwe locatie. Na een verblijf van anderhalf jaar in Japan keer ik weer terug op het oude nest. Oud en vertrouwd, maar het kantoor heeft in mijn afwezigheid ook mooie ontwikkelingen doorgemaakt: de verhuizing naar het prachtige pand aan het Concertgebouwplein is daar één van.

De advocatuur lonkt, het is goed om terug te zijn. Ik kijk uit naar de eerstvolgende keer dat ik weer in toga in de rechtbank sta. Voorlopig zal dat de beëdigingszitting zijn, waar ik opnieuw getrouwheid aan de Koning zal beloven, gehoorzaamheid aan de Grondwet, eerbied voor de rechterlijke autoriteiten, en dat ik geen zaak zal aanraden of verdedigen die ik in gemoede niet gelove rechtvaardig te zijn.

Vorig artikel

Opinie in FD: Laatste poging om zwartspaarders te bewegen

Volgend artikel

Toch een onderzoek naar matchfixing

Dit blogitem is gepubliceerd op 08 mei 2013 door:

Mirthe Kamp

Mirthe Kamp


De strafrechtadvocaten van Van Bavel Advocaten schrijven over de ontwikkelingen binnen de rechtspraak en wet- en regelgeving op het gebied van business crime: persoonlijke verslagen, opinies, en beschouwingen, adviezen en feitelijke verhandelingen.

Van Bavel Advocaten

  • Topprofessionals in fraude- en fiscale zaken
  • Specialisten in financieel- en economisch strafrecht
  • Door nichekantoor lage kosten en persoonlijke band met advocaat
  • 24 uur per dag bereikbaar, ook buiten kantooruren of bij spoed
Lees meer over Van Bavel Advocaten