Rechtbank Leeuwarden verklaart OM niet-ontvankelijk

Gisteren heeft de economische politierechter van de Rechtbank Leeuwarden het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard in de zaak Badpaviljoen Hindeloopen. De vennootschap had volgens de gemeente een omgevingsvergunning moeten aanvragen voor bepaalde werkzaamheden. De gemeente is een bestuursrechtelijk handhavingstraject gestart, maar heeft in deze zaak ook aangifte gedaan en aangedrongen op strafrechtelijke vervolging.

Het strafrecht dient echter slechts als ultimum remedium te worden ingezet. Uit de Landelijke handhavingsstrategie volgt dat ook in deze casus bestuursrechtelijk optreden is aangewezen. Deze beleidsregels binden het Openbaar Ministerie op grond van de beginselen van een behoorlijke procesorde. Terecht oordeelde de rechtbank dan ook dat het Openbaar Ministerie niet tot vervolging had mogen overgaan.

Zie ook dit artikel in de Leeuwarder Courant.

 

Vorig artikel

Het hoogste bedrag aan verdachte transacties ooit!

Volgend artikel

Prioriteit voor opsporing fraude met steunmaatregelen ivm corona

Dit blogitem is gepubliceerd op 10 december 2019 door:

Philine America

Philine America


De strafrechtadvocaten van Van Bavel Advocaten schrijven over de ontwikkelingen binnen de rechtspraak en wet- en regelgeving op het gebied van business crime: persoonlijke verslagen, opinies, en beschouwingen, adviezen en feitelijke verhandelingen.

Van Bavel Advocaten

  • Topprofessionals in fraude- en fiscale zaken
  • Specialisten in financieel- en economisch strafrecht
  • Door nichekantoor lage kosten en persoonlijke band met advocaat
  • 24 uur per dag bereikbaar, ook buiten kantooruren of bij spoed
Lees meer over Van Bavel Advocaten