+31 (0)20 31 21 600 info@vanbaveladvocaten.nl
NL / EN
06-02-2010

De eerste zes maanden van Van Bavel Advocaten

Business Crime Defence CMS Derks Star Busmann ondernemer witteboordencriminaliteit
Geschreven door: Van Bavel Advocaten

De eerste zes maanden van Van Bavel Advocaten

Op 1 februari 2010 was het zes maanden geleden dat ik CMS Derks Star Busmann na 21 jaar verliet om een eigen kantoor te beginnen. Voor iedere ondernemer een onzekere stap in de huidige tijd, maar zoals het gezegde luidt: “Kwaliteit kent geen recessie”. Met dat motto in het achterhoofd zijn wij aan de slag gegaan: Geen genoegen nemen met middelmaat, maar alleen de hoogst mogelijke kwaliteit leveren. In de afgelopen zes maanden hebben mijn collega’s en ik een kantoor opgebouwd dat er mag zijn. Zowel wat betreft de personele bezetting –inmiddels met vier advocaten en twee secretaresses maar vooral ook met zaken en cliënten die er toe doen en waar we werkelijk trots op zijn. De afgelopen zes maanden waren hectisch –zo zat ik ’s-ochtends bijvoorbeeld nog de laatste hand aan een pleitnota te leggen terwijl een collega de zitting waarnam, om in de middag te kunnen pleiten – maar zeer de moeite waard om aan terug te denken. Zo ook de kansen die ik van cliënten kreeg om mijn contacten in het buitenland (bij internationale rechtshulpverzoeken in het buitenland) uit te bouwen. Ik kan terugzien op een aantal mooie zaken op de Antillen. Misschien dat ik daar ooit nog eens een kantoor open! Om heel eerlijk te zijn heb ik ook veel te danken gehad aan mijn tijd bij CMS Derks Star Busmann. In die 21 jaar heb ik mij natuurlijk wel kunnen ontwikkelen tot de advocaat die ik nu ben, gepokt en gemazeld in het financiële strafrecht ben ik daar geworden, tot een advocaat met een landelijke naam. Natuurlijk profiteer ik daar nog iedere dag van. Toch mis ik mijn “oude club” niet. Ik ben nu echt zelfstandig ondernemer en bouw met mijn mensen iedere dag verder aan mijn kantoor, haal nieuwe zaken binnen en voer iedere dag het intellectuele gevecht met het Openbaar Ministerie. Dat maakt mijn vak zo mooi! Toen de voorzitter van het Gerechtshof onlangs na een bevlogen en vlammend betoog opmerkte dat ik na al die jaren nog steeds zo’n plezier in het vak had, kon ik dat alleen maar beamen. Op naar de volgende anniversary van ons kantoor! Amsterdam

Eerdere blogposts