Onderzoek FIOD

Wat is de FIOD? Welke feiten onderzoekt de FIOD?

Als gespecialiseerd advocatenkantoor komen wij bijna dagelijks in contact met de FIOD. FIOD staat voor Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst. De FIOD is een onderdeel van de Belastingdienst dat belast is met de opsporing van strafbare feiten. Daarbij gaat het niet alleen om verdenking van belastingfraude, die de Belastingdienst vaak zelf op het spoor komt bij een zogenaamd boekenonderzoek bij de belastingplichtige, maar door de samenvoeging met de Economische Controle-dienst gaat het ook om andere “fraude-verdenkingen”. Denk daarbij aan overtredingen van de Wet op het Financieel Toezicht (“WfT), zoals het gebruik van voorwetenschap of marktmanipulatie. Daarnaast onderzoekt de FIOD ook overtredingen van de douane-wetgeving en ook bijvoorbeeld zogenaamde BTW carrousels.

Wat kunnen wij voor U doen bij onderzoek door de FIOD?

Ons kantoor heeft vier advocaten en een 24-uursservice. Dat betekent dat U ons gerust kunt bellen als in de vroege ochtend Uw nachtrust wordt verstoord door een bezoek van de FIOD. Wij zullen zo snel mogelijk aanwezig zijn op Uw adres en het verhoor (als getuige of als verdachte) bijwonen. Dit is namelijk een cruciale fase waarin een zaak “gemaakt” of “gebroken” kan worden. Blijf in Uw belang vooral verstandig en wacht met verklaren totdat één van onze advocaten met U heeft kunnen overleggen. En nogmaals: aarzel niet om te bellen, hoe vroeg of laat het ook is.

Waar kan ik meer lezen over doorzoekingen door de FIOD en mijn rechten en plichten als verdachte of getuige?

Hoe kom ik met een advocaat van Van Bavel Advocaten in contact als het nodig is? Op onze website vindt U een tweetal handige handleidingen (de handleidingen “Hoe te handelen bij een inval” en “Hoe te handelen bij een verhoor in een strafzaak”) waarin wij kort uiteenzetten waar U in het bijzonder op moet letten. U kunt ze geheel vrijblijvend downloaden. Verder vindt U op onze website de kantoor- en mobiele telefoonnummers van onze advocaten.

Wilt U meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Belt U dan met 020 3121600 of bij spoed met 06 54346593. Wij zijn er voor U.