Evelien de Witte

Evelien de Witte heeft nadat zij in 2007 afstudeerde, ruime ervaring opgedaan in de behandeling van (gecompliceerde) economische strafzaken. Eerst deed zij dat als griffier van de (economische) strafkamer in Haarlem en sinds 2010 als advocaat. Als advocaat heeft zij zaken behandeld voor particulieren en ondernemingen in zowel commune als financieel-economische strafzaken. Sinds 1 april 2019 is zij verbonden aan Van Bavel Advocaten.

In 2015 heeft Evelien de Witte een korte periode in het bedrijfsleven gewerkt als compliance adviseur. Hierdoor kent zij als geen ander de verschillende spanningsvelden en belangen die binnen (grote) ondernemingen bestaan.

Ieder kwartaal bespreekt zij in het tijdschrift Overheid & Aansprakelijkheid de ontwikkelingen op het gebied van overheidsaansprakelijkheid en schadevergoeding. Om zich nog verder te specialiseren in het financieel-economisch strafrecht, heeft zij in 2018/2019 de Leergang financieel – economisch strafrecht gevolgd en afgerond.

Evelien de Witte is tevens actief lid van de Junior Chamber International Amsterdam Zuid.

Evelien de Witte heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: strafrecht, financieel economisch strafrecht en milieustrafrecht. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.